Perfectiunea detaliului

Metode de construire ale unui sacou

Toate aceste metode de construire se referă la partea frontală a unui sacou, care este întărită pentru a avea un aspect cât mai perfect, să fie neted, fără pliuri și cute și să aibă rezistență în timp. Această construcție este pentru un sacou similar cu fundația de la o casă: asigură forma și rezistența acestuia.

Metoda tradițională sau “full canvas“

La această metoda partea frontală și reverul sunt construite cu materiale naturale precum păr de cal sau cămila și sunt cusute manual pe structura sacoului.

Metoda semi-tradițională sau “half canvas“

Spre deosebire de metoda tradițională, la această metodă reverul este construit prin suprapunerea mai multor materiale naturale care vin cusute manual pe structura sacoului, iar partea frontală se construiește prin lipire (termocolată).

Metoda termocolată sau “fused“

La această metodă întăriturile sunt realizate prin lipire, sub influența unor temperaturi ridicate.

Tipuri de croi

Regular Fit. Slim Fit. Fashion Fit.

Croi de tip “Regular fit“

Acest croi este o reinterpretare a sacoului clasic, cu un croi modern, conferindu-i rafinament și stil. Se poate descrie cu o lungime a spatelui sacoului de 75 cm, revere late și clape de aprox 5 cm.

Croi de tip “Slim Fit”

Este un croi modern care trasează cât mai aproape linia corpului. Sacoul se poate descrie  printr-o lungime a spatelui de 73 cm, rever cu lățimea de 6.5 cm, clapele buzunarelor de 4.5 cm și buzunar de piept 2.5 cm.

Croi de tip “Fashion Fit“

Acest model Slim cu o lungime a sacoului de aproximativ 72 cm se remarcă printr-un sacou mai scurt recomandat persoanelor care preferă un ‘look’ tineresc, care țin pasul cu tendințele actuale ale modei. Descriere: rever 5.5 cm, buzunar piept 2 cm, clapa buzunar 4 cm, lungime 73 cm.

Tipuri de stil

Stil englezesc. Stil italian.

Stilul englezesc - “English cut“

Tipul de construcție: fused, structurat. Linia: linia umerilor este accentuată cu epoleți mai groși.

Stilul italian - “Italian cut“

Tipul de construcție constă în structura în general moale, foarte confortabilă, a sacoului. Linia: este caracterizată de o linie naturală a umerilor, cu epoleți mai subțiri decât la stilul englezesc.

Materiale de lux

Materialele provin de la producători renumiți, unii cu tradiție de peste o sută de ani în arta croitoriei

Partenerii nostri